Treasure the little things in life.



Saturday, August 4, 2018

Analisis Kek Lapis

CP memang peminat kek lapis. Masa melawat ke Kuching dulu, CP beli kek lapis kat tepi jalan @ RM10 each tapi dengan banyak warna. Tapi taste kek lapis kat tepi jalan masa kat Sarawak tu ok juga. Miss juga Kek Lapis kat sana.

CP pun pernah cuba Kek Lapis yang dijual kat flea market The Curve. Ia moist tapi tersangat moist sampai it breaks easily dan macam tak boleh disimpan lama. Within 1-2 days rasa macam nak basi punya feeling. Bukan main murah juga CP beli kat sana. Teringin nak makan kek lapis then mah...no choice lor.

Then lately, last month, kawan CP yang ada rakan local kat Sarawak tu introduced CP to Kek Lapis from Taka Cake House. Kononnya famous kat Kuching. CP tumpang dia belikan 3 untuk CP cuba. Not bad also tapi lepas cuba dad kata it's a bit dry dan mak tak suka flavour masam manis. 


Then recently CP discovered the ultimate Kek Lapis. Kek Lapis Arkel's inilah yang CP rasa paling hebat!

CP nak sharekan pengalaman CP lepas rasa Kek Lapis Arkel's ini. Kek Lapis Arkel's ini adalah homemade dari ramuan premium. I boleh rasa kelembutan dan keharuman kek lapis ini. Flavour yang CP rasakan ialah Kek Lapis Pandan dan Kek Lapis Sarawak Cadbury. Initially I thought this kek yang diperbuat daripada coklat it's gonna be really really sweet. Tapi rasanya tak manis sangat sebab inti coklat Cadbury tu bukanlah overwhelming sangat. Lagipun percentage of the cake part melebihi Cadbury. I was told this is one of their best sellers! No regrets here! Mom pun minat sangat kek ni dan suruh CP reorder nanti.
 Kek Lapis Sarawak Cadbury ini best sekali,
Mesti cuba dan CP idam nak makan setiap hari.

 Kek Lapis Pandan dengan ramuan asli,
Wangi, lembut dan memikat hati.
Bagi sesiapa yang nak order, bolehlah message Arkel's Kek Lapis Sarawak di laman facebooknya 
https://www.facebook.com/ARkeklapissarawakasli/ atau whatsapp ke 011-27442215

Mereka ni dari Penang. Dalam sebulan sekali ada singgah buat penghantaran kat KL so bolehlah you all stalk facebook Arkel's ni untuk tinjau bila mereka buat delivery kat KL dan bolehlah order. COD kat KL RM4 aje. Berpatutan sungguh. Bagi you alls yang kat Penang lagi best. Tak ada delivery charges. 


Delivery to my doorstep.

Setiap biji kek lapis Arkel's ini weighs di antara 400-470g dan it's all homemade. Only 6% of flour is used in their kek lapis. The rest are horlicks, marie, sri kaya, butter and the texture is moist.

CP teringin sangat nak rasa their pandan cheese dan kalau boleh kesemua flavour lain yang menarik. Singgahlah ke facebook mereka untuk maklumat lanjut. Trust me, you won't regret having this Kek Lapis!!! 


Ada 7 perisa  kek lapis sarawak buat masa sekarang dari ARKELS

1) 🍫🍫 cadbury
Rm 28 satu block

2) 🌱🌱 evergreen (pandan+kelapa santan) rm25 satu block

3)👡👘 selipar jepun (sweet coffee) rm25 satu block

4) 🌈🌈 masam manis (ada asam hawflakes) rm 25 satu block

5) 🌱 Lumut cheese
( Rasa pandan(no santan) dan light cheese) rm25 satu block 🆕🆕

6) 🌈🌈 Keklapis cheese (cheese,srikaya,horlicks,susu)  rm28 satu block 

7) ❤ Keklapis RedVelvet. ( koko, blueberry yogurt, cream cheese)
RM 25 satu block 

🌈🌈 promosi 💥💥
Satu loyang rm 95 sahaja 
Harga asal rm100

* Satu loyang can cut into 4 blocks.

Cadbury dan cheese satu loyang rm 105.Harga asal rm112

berat satu block 400g-470g & satu loyang +-2kg 

Click ⬇ to order now😀

bit.ly/orderArkels

I hope this blogpost has helped you find your dream Kek Lapis Sarawak too! I am so happy I have found mine and they now have a loyal customer who eats and breathe their Kek Lapis. Repeat purchase on the way!

No comments :

Post a Comment