Treasure the little things in life.



Tuesday, June 20, 2017

SGshop “Jom Shopping!” Contest


CP kena admit. CP memang new towards SGShop ni dan dah nampak beberapa kawan blogger CP pandai online shopping kat SGShop ni. Dahlah CP tak tau baca Bahasa Mandarin. CP nak cuba nasiblah dan belajar macam mana nak shopping kat SGShop ni. Hence the discovery of Sgshop amat bermakna buat CP. Sampai miss out banyak shopping opportunity kat https://world.taobao.com/ sebab tak tau baca Bahasa Mandarin. Sekarang dengan SGshop senang aje.
1. Cuma daftar akaun di https://www.sgshop.com.my/
2. Cari your favourite product di https://world.taobao.com/ dan copy link product kegemaran anda di ruangan search SgShop di ruangan macam kat bawah dan mulalah shopping anda. 





CONTOH dengan copy link kat http://www.sgshop.com.my/ CP dah boleh baca Bahasa Inggeris. Yalah CP Banana. Tak tau baca Bahasa Mandarin. CP pergi sekolah Melayu mah.


CP NAK MENANG CONTEST NI! #AyueIdrisXSGshopMalaysia

Ternampak kat blog kak Ayue Idris dan sempat CP join. Hari ini last!


Q1: Apakah servis yang SGshop tawarkan?

Here's my answer: SGshop gives you access to shop in the world’s largest online marketplaces. SGshop deliver a streamlined and cost-effective shipping process so you can shop without shipping barriers at the lowest international shipping rates.


Q2: Senaraikan 3 item yang anda mahu beli di platform SGshop Malaysia (Letakkan sekali gambar dan link item) dan berikan sebab kenapa anda nak beli item tersebut.

ITEM 1: CAMERA TRIPOD


CP memang suka bergambar. Jadi CP impikan this camera tripod dari SGshop agar dapat tangkap gambar yang menarik dengan steady hand. Lagipun bila takde orang tangkap gambar for me, this TRIPOD will do the trick. 


ITEM 2: CAMERA FISH FOUNDATION BRUSH


CP memang suka make up dan benda yang cute cute sangat. Oleh itu CP pick this cute fat FISH BRUSH dari SGshop antara benda yang CP nak beli. Macam ikan duyung kan? Tak payahlah benda yang mahal-mahal, CP pun dah puas hati dapat benda cute macam ni.


ITEM 3: MERMAID FISH TAIL DRESS

Lepas ni, CP nak shopping Mermaid Fish Tail Dress ni. Bolehlah CP jadi mermaid this Halloween! Nak pakai buat pengambaran pulak kat tepi kolam renang. Bestnya!

CP memang suka benada yang peilk-pelik.
Wish me luck! 

For more info, layari https://www.sgshop.com.my/ dan like facebook SGshop

Jom kita shopping sama-sama dan dapat penjimatan yang hebat! SIGN UP with my referal code here.

No comments :

Post a Comment